Uncategorized

Hoe zorg je goed voor je tanden?

Door de jaren heen zijn we steeds beter geworden in het onderhouden van ons gebit. Technologie blijft zich doorontwikkelen, alleen is dit voornamelijk repressief gericht. We zullen ingaan op welke preventieve maatregelen je kan nemen zodat het een tandartsbezoek niet vaker dan twee keer per jaar hoeft.

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is toch wel een van de meest belangrijke factoren. Vanuit tandartsen wordt aangeraden om minstens 2 minuten tanden te poetsen. Echter, besteed de gemiddelde Nederlander 46 seconden hieraan. Goed om bij je zelf af te vragen of je wel echt goed tanden poetst. Natuurlijk moet het poetsen niet alleen gedaan worden om het doen, maar is het ook van belang de hele mond mee te nemen. Vergeet hierbij vooral niet het tandvlees mee te nemen. Te vaak wordt dit nog vergeten wat leidt tot ontstoken tandvlees. Daarnaast bevatten de tong en gehemelte vaak ook een groot aantal bacteriën, vergeet deze dus niet mee te nemen. Houd vooral een minimum van 2 keer per dag aan. Neem tijdens het tandenpoetsen eerst de buitenkant mee, ga vervolgens langs de binnenkant en als laatst de kauwvlakken. Probeer deze routine te herhalen tot de 2 minuten bereikt zijn. Uiteraard raden wij aan om elektrisch te poetsen, hiermee wordt het aantal poetsbeweging sterk vergroot.

Voeding

Voor voeding wordt aangeraden om niet teveel etenswaren te nuttigen met veel suikers. Doordat suiker het gebit aantast en de kans op tandbederf verhoogd, daarom is het beter om suikers zoveel mogelijk te vermijden. Vaak zijn het de producten waarvan je het niet verwacht dat ze suikers bevatten het gevaarlijkst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brood of melk.

Flossen

Bij eten van voedsel komt het regelmatig voor dat etensresten achterblijven tussen de tanden. Om gaatje zoveel mogelijk te voorkomen is het van belang om regelmatig te flossen. Een tandenborstel kan niet bij elke plek in het gebit, vergeet dus niet te flossen. Ben je nu op zoek naar een tandarts in Almere? Ga dan vooral langs Your Dental, hier kunnen zij nog veel beter advies geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *