Uncategorized

Ogen laten laseren in 2023, hoe bereid je je voor?

Wanneer je zicht achteruit gaat heb je verschillende opties om weer beter te kunnen gaan zien. De meeste mensen zullen langsgaan bij de opticien voor een bril of een paar lenzen. Je ogen laten laseren om ze weer in oude glorie te herstellen is mogelijk als een alternatief voor de producten van de opticien. In tegenstelling tot andere opties zoals een bril of lenzen heb je er niet dagelijks last van, maar komt er een enkele minder prettige ingreep. Het is een grote stap om deze behandeling te laten doen, het zal dan ook een goede voorbereiding aan vooraf moeten gaan voordat je de kliniek binnenstap op de grote dag.

Het proces dat aan een laserbehandeling vooraf gaat

Voordat je een laserbehandeling kunt laten doen zul je langs moeten gaan bij de kliniek om je ogen te laten bekijken. Een laserbehandeling is namelijk niet altijd wenselijk, een zwangerschap of een ziekte aan je ogen kan een belemmering zijn om een laser op jou te gebruiken. Daarnaast zal ook nog bepaald moeten worden welke specifieke laserbehandeling voor jou het beste is. Bovendien is het belangrijk dat je alle vragen die je hebt over de ingreep stelt van te voren. Dit doe je omdat je niet wilt dat er onduidelijkheden of een vorm van ongerustheid blijft bestaan.

Het medisch vooronderzoek

Het medisch vooronderzoek is het tweede onderzoek waaraan je als patiënt onderworpen wordt. Dit onderzoek vindt pas plaats nadat je geschikt bevonden bent voor een laserbehandeling en je besloten hebt om deze te laten uitvoeren. Er wordt dan gekeken naar jouw hoornvlies in het bijzonder. Aan de hand hiervan wordt de meest geschikte behandeling bepaalt, omdat er geprobeerd gaat worden de bolling in jouw hoornvlies te laseren. Na dit onderzoek zal je van de arts horen hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op de dag van de behandeling. Op deze dag kun je verwachten dat je meteen bij binnenkomst een verdoving krijgt, om vervolgens behandelt te worden.

Wat kan een arts van je vragen tijdens de voorbereiding?

Waarschijnlijk zullen ze je bij de kliniek vragen om vlak voor de behandeling geen make-up te dragen, wanneer dit het geval is van lenzen over te stappen op een bril en geen parfums of crèmes te gebruiken. Deze dingen hebben namelijk geen positief effect op een laserbehandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *