Uncategorized

Waarom de Dag van de Verpleging bestaat

De dag van de verpleging ken je misschien niet, maar het bestaat eigenlijk toch al wel vrij lang. Het bestaat in Nederland namelijk al sinds 1965 en werd elk jaar op 12 mei International Nurses Day genoemd. Sinds 2013 is die naam veranderd naar Dag van de Zorg en het bestaat nu nog steeds. Maar wat is het eigenlijk en waarom is er zo’n dag? Dat lees je verder in deze blog.

Waar komt het vandaan?

De International Council of Nurses besloot in 1963 om voortaan op 12 mei, de verjaardag van Florence Nightingale, als het ware de Dag van de Zorg te benoemen. Florence Nightingale was een Britse verpleegster die ervoor zorgde dat de verpleging van mensen echt als een serieus iets werd gezien. Zij richtte ook een verpleegsterschool op, zodat er een opleiding kon worden gevolgd, met als uiteindelijke doel om zo meer mensen in de verpleging te kunnen krijgen omdat dit belangrijk was.

Waarom is er een Dag van Verpleging?

Omdat verpleegkundigen en verzorgenden dag en nacht bezig zijn met volle inzet om te zorgen voor mensen die ook écht hulp nodig hebben, is de Dag van de Verpleging een speciale dag om hun extra in het zonnetje te zetten voor het werk wat zij doen. Misschien vinden sommigen dit wat onzin, maar denk er dan is aan wat zij allemaal moeten doen. Tijdens een dienst moeten zij een aantal verschillende patiënten verzorgen, waarbij vaak ook nog verdeeld over verschillende kamers en ook nog allemaal een eigen medicatie hebben. Ook heeft de ene meer zorg nodig dan de andere en dienen zij ook voldoende aandacht te krijgen tijdens de zorg. Om al deze redenen is het nodig om soms even extra stil te staan bij het werk wat zij doen.

Cadeaus

Ken jij iemand die werkt in de zorg en wil jij hem of haar extra in het zonnetje zetten op 12 mei? Dan kun je diegene even een hart onder de riem steken door een cadeautje te kopen of een kaartje te sturen. Vooral in deze tijden van corona vindt het verplegend personeel het extra fijn wanneer er net wat meer aan hen gedacht wordt door middel van een cadeautje of ander kleinigheidje. Bij MyMitella kun je daarvoor dan ook verschillende kleine cadeautjes kopen om op 12 mei iemand te verrassen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *